29869
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
JULEPAKKE02 Nordpolen musikklubb  Hvitmalt Gjerde Dine lepper smaker jul (7")
Kjøp
-+
99,-

Hvitmalt Gjerde

Dine lepper smaker jul (7")

Produktinfo

Det er bare å rydde plass mellom Hep Stars og Mahalia Jackson i platesamlingen: Hvitmalt Gjerde gir ut julesingelen «Dine lepper smaker jul». Dette er den andre utgivelsen til selskapet Nordpolen musikklubb. 

Et frisk tilskudd
Det er enklere å ta på seg croonerhatten og tolke de amerikanske julestandardlåtene, enn å skrive noe nytt. Og om man skriver noe nytt, er det vanskelig å komme unna de velkjente ingrediensene, for eksempel noe om å dra noe hjem til jul, til stuen der du satt som barn. Prøv selv! Klisjeene er det første man får i tankene når man skal skrive om julen. 

 Med «Dine lepper smaker jul» har Hvitmalt Gjerde klart å skape et frisk tilskudd til julemusikken, uten å virke bundet av tradisjonene.  Bandet fremviser klassisk popsensibilitet, paret med en tekst som kunne vært en John Hughes-film i kortversjon.

«What’s wrong with a kiss, boy»?
Sangen starter og slutter med linjen «Alt jeg ønsker meg er deg», en referanse til Foghats «All I Want for Christmas is You» fra 1981. Eller kan det være til Mariah C? En viktig forskjell har i alle fall inntruffet fra begynnelsen av sangen til slutten.  I starten finner vi hovedpersonen i mørket utenfor et hus, der han ser opp mot vinduet til den han venter på. På slutten har han kommet seg inn i varmen og kan se snøen falle ned utenfor.

 I Norge har vi ikke tradisjon for kyssing under mistelteinen, derfor må vi ordne oss på annet vis. Hovedpersonen har pyntet seg - med et kyss som mål. Så langt er alt klart. Men det finnes en fiffig ambivalens i teksten, for han slår seg til ro med en klem. «Jeg vil gi deg en klem, for dine lepper smaker jul». Det er lett å tenke at lepper med julesmak har et hint av kandiserte epler og røkelse. Eller er det snarere smaken av et julebord med kraftig overskjenking? Diskusjonen vil nok gå i alle hjem der julen feires.

Hvitmalt Gjerde har vært leverandører av strålende popmusikk siden 2012. Bandet ble Spellemann-nominert i klassen «Beste nykommer» for sitt første album i 2013. Bandet består i dag av Johannes Fjeldstad, Kverneng og Håvard Bakke.

 

I fjor ga Nordpolen musikklubb ut sin første julesingel, Sonjas «Jeg gleder meg ikke til jul i år» fra 1963. Selskapet skal gi ut en julesingel på vinyl i 300 eksemplarer hvert år, og arbeidet er i gang med utgivelsen for 2016.