35993
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
MM01 Moving Music  Soundtrack Himmel og Helvete (LP)
Kjøp
-+
299,-

Soundtrack

Himmel og Helvete (LP)

Produktinfo

Den tidstypiske og ofte latterliggjorte filmen Himmel og Helvete (1969) er vel verdt å se om du får sjansen, men om du blir inspirert til å holde deg vekk fra narkotika eller å starte med det vil ikke vi ta ansvar for.

 

Musikken derimot er et kapittel for seg selv, komponert og arrangert av mesteren Egil Monn-Iversen. Det har imidlertid vært lite kjent at musikerne som medvirker nærmest er et norsk all-star lag med datidens unge jazztalenter: Terje Rypdal, Jan Garbarek og Svein Christiansen medvirker på flere av låtene som spenner fra groovy og uptempo R&B låter, modaljazz og blues til reinspikka freakout. Vi merker oss spesielt åpningssporet, rått levert av selveste Inger Lise Rypdal! Skal man sammenlikne dette med annen filmmusikk så blir det helt åpenbart at Monn-Iversen var helt der oppe med internasjonale storheter som Lalo Schifrin og John Barry.

 

Musikken er hentet fra de originale studiobåndene og det lyder fantastisk. Kanskje ikke så rart når vi vet at tekniker og produsent for innspillingen var Jan Erik Kongshaug!

 

Dette er første gang dette soundtracket utgis i noen form og vi får det presentert på lekreste vis av det nystartede plateselskapet Moving Music som spesialiserer seg på norske kultfilmsoundtracks og har mye spennende på gang. Thomas Felberg har bidratt med linernotes.

 

Ltd. Ed. 1000 eks. og selges eksklusivt i Norge av Big Dipper.