31890

Undergrünnen

Ørkesløs Fryd (7'')

69,-
Lagervare
Produktomtale
2015 fortonet seg som rene virvelvinden for Haugesund-bandet Undergrünnen, og det er i grunn ikke så overraskende, da musikken bandet produserer ofte føles som en ukontrollerbar kraft som river og sliter i deg til du ikke lenger kan unngå å la bandet sluke deg hel. 

Når man skal gjøre opp regnskapet for året som har gått, kan man sette to streker under svaret med et smil om munnen når det gjelder Haugesund-bandet. Det selvtitulerte debutalbumet fikk strålende kritikker over hele linja, og Dagbladet kåret blant annet «Skjønne Du Ingenting» til årets femte beste låt. Helt på tampen av året hanket de også inn en Spellemann-nominasjon i Årets Rock for albumet. Ikke akkurat ufortjent, om man skal være litt beskjeden. 

Vi kan jo sitere Dagbladet når vi først er i gang: «Haugesundbandet mikser primitiv rock, garasjerock, afrobeat og krautrock. Den suggerende musikken til powertrioen har et voldsomt driv, og du blir revet med enten du vil eller ei. Skjønne du?» Undergrünnen ser allikevel ingen grunn til å hvile på laurbærene, og allerede nå får du to splitter nye låter, samt en remiks, på den kommende «Ørkesløs Fryd EP». De fortsetter å pøse ut psych-garasjerock med inspirasjon fra steppene i Afrika og tyske krautrock-klubber. Låtene er proppet fulle av steroider og lett antennelige eksplosiver, mens bandet som vanlig setter av gårde i et voldsomt tempo. Der har du Undergrünnen i et nøtteskall, og det er akkurat det du får servert på denne EP-en. Låten ”Adieu” er en coverlåt av det Nigerianske bandet Ofege fra deres glimrende album ”Higher Plane Breeze” fra 1977.
Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer JANSEN068

Produktinformasjon

Format 7
Produsent Jansen Records
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Rock
  • Norsk
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Undergrünnen Undergrunnen (MC)
Kjøp
69,-
Bestillingsvare
Undergrünnen Undergrunnen (LP)
Kjøp
199,-
Lagervare
Vis flere...Vis færre
31890