126018

Tore Renberg

31. Januar 1981 (LP)

(Slippes 01.10.2021)
299,-
Lagervare
Produktomtale

Bak tittelen på Tore Renbergs tredje soloalbum, skjuler det seg en historie om fyll, utroskap og hevn. I episke «Avdødes tale» (13 minutter og 25 sekunder) får vi høre fortellingen om hva som utspilte seg foran tippekampen mellom West Bromwich og Wolverhampton 31. januar 1981. 

 

Tore Renberg er en uortodoks forfatter, kjent for sine sprell levende bøker om skakke og rare folk. Jarle Klepp-bøkene, de drøye Teksas-romanene om Hillevågsgjengen, Du er så lysTollak til Ingeborg. Kritikerroste og folkekjære romaner som har nådd et bredt publikum. 

 

De samme trekkene man kjenner fra bøkene hans, vil lytterne finne igjen i låtene, som ofte forteller konkrete historier med både et flir om munnen og med omtanke. Her er skillingsvisen om banditten «Tor Henning», her er den rørende låten om «Sylvelin»; begge er karakterer vi kunne funnet i både Teksas-universet eller i en roman som Du er så lys. Musikalsk står Tore Renberg plantet i en tekstorientert og melodisk tradisjon. Med hans egne ord: «Livet mitt er så fullt av musikk at det pipler inn påvirkning fra alle kanter. Det går i alle retninger med meg, det har det alltid gjort. Det var viktig å utvikle seg som artist, og det synes jeg at jeg, sammen med musikerne, har fått til.»

 

Albumet er spilt inn i Sweet Music Studio med Håvard Rosenberg (bl.a. Thomas Dybdahl) som produsent. Med seg på laget har Tore Renberg et merittert Rogalands-team; gitaristen Alexander Flotve, tangentmannen Anders Brunvær Hauge, trommisen Bendik Andersson og bassisten John Lilja. Morten Abel gjester som bassist på to spor, Ståle Strømsvold gjester med elgitar på «Avdødes tale», og leadvokal på «Sylvelin» er overlatt til Petra Renberg.

 

NB! Vinylutgaven inneholder det spesialskrevne essayet «Avdødes tale», som handler om den kunstneriske prosessen. Essayet kommer i en lekker booklet og finnes ikke utgitt noe annet sted, ikke en gang digitalt. Ltd. Ed. 200 eks!

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer HAL004

Produktinformasjon

Format LP
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Singer-songwriter
  • Norsk
Info Limited Edition
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Tore Renberg Ingen Nåde (CD)
Kjøp
189,-
Bestillingsvare
Tore Renberg Ein Dag Te (CD)
Kjøp
189,-
Bestillingsvare
Tore Renberg Ingen nåde (LP)
Kjøp
199,-
Bestillingsvare
Tore Renberg Ein dag te (LP)
Kjøp
219,-
Bestillingsvare
Vis flere...Vis færre
126018