The Raveonettes Wishing You A Rave Christmas - LTD (7") The Raveonettes Wishing You A Rave Christmas - LTD (7")

The Raveonettes

Wishing You A Rave Christmas - LTD (7")

149,-
Lagervare
Beskrivelse

Nordpolen Musikklubbs s årlige julesingel er her! Den utvalgte i år er Wishing You A Rave Christmas – en ep med fire låter av den danske duoen The Raveonettes, som består av gitaristen Sune Rose Wagner og bassisten Sharin Foo. I 2022 er det 20 år siden bandet kom med sin første plate.

Wishing You A Rave Christmas ble først gitt ut digitalt for 14 år siden. Den var en av fire digitale ep-er bandet slapp i 2008. Dette er første gang den er tilgjengelig på vinyl og til glede for andre enn iherdige mp3-samlere.

Ep-en åpner med en coverlåt, klassikeren «Christmas (Baby Please Come Home)», som Darlene Love sang så kraftfullt på «A Christmas Gift For You From Phil Spector» i 1963 (og årlig på Late Show with David Letterman mellom 1986 og 2014). Hvordan skal man tolke en låt som det allerede finnes en fullkommen versjon av? U2 valgte i sin tid å legge seg nær opp til originalen, og de kom heldig ut av det på den måten. Death Cab For Cutie gjorde en nedtonet versjon av «Christmas» og viste at den fungerte også i det formatet. I likhet med Phil Spector satser The Raveonettes på et «Wall of Sound», men det byggtekniske er annerledes. Over et bombastisk beat graver synthen ut en alternativ melodi, mens vokalen er kjølig som en sveitsisk nattklubb. Poppoesien er intakt: «They’re Singing Deck The Halls/But it's Not Like Christmas At All».

Det gitarløse åpningssporet etterfølges av «Come on Santa», der Sune Roses Wagner smakfulle gitarspill kommer til sin rett. 

 De to låtene på side B er den type drømmepop som kunne blitt spilt på The Roadhouse i Twin Peaks. Balladen «Christmas Ghosts» starter med noe som låter som en spilledåse gjenglemt i snøen, før den tiltar i styrke og intensitet. Wagner har sagt at det vanskeligste ved å skrive julesanger er tekstene. De må ikke være for triste, ikke for muntre, og ikke for «cheesy». The Raveonettes mestrer balansen, men det er definitivt noe sørgmodig over julesangene deres.

Mange steder er blitt omsunget i julesanger, slik som Hollis, Killarney og Betlehem. I «Christmas in Cleveland» får den amerikanske stålindustribyen den samme æren. 

For ordens skyld: På grunn av en feil fra fabrikken er side A blitt til B, og omvendt.

Om The Raveonettes

Raveonettes ble startet i 2002, og nærmest umiddelbart ble de lagt merke til under en festival i Aarhus. Der fikk de fikk skryt av Rolling Stone-journalisten David Fricke, som lenge har hatt et øye på Danmark. Det hjalp dem til en internasjonal karriere, og duoen har i lange perioder hatt base i USA. 

Danske kunstnere liker sine dogmer og «benspænd», og på bandets første minialbum, «Whip it Up», gikk alle låtene i b-moll. Platen var full av referanser til amerikansk popkultur fra 50-60-tallet, og «Attack of the Ghost Riders» ga dem en radiohit. Bandets største hit er «Love In a Trashcan» fra 2005. Til sammen har de gitt ut åtte album, og en rekke ep-er og singler.

The Raveonettes tok en pause i 2018, men var tilbake med låten «Snowstorm» den første pandemijulen. De har også gjort mer i julemusikkens tjeneste: Bandets «Christmas Song» er blitt en gjenganger både i reklame og på film. 

For tiden er The Raveonettes på turné i Danmark i sammenheng med at det er 20 år siden debutplaten.

Om Nordpolen musikklubb

Plateselskapet Nordpolen musikklubb gir ut en årlig julesingel på vinyl i 300 eksemplarer. Årets utgivelse, Julepakke 11, er den niende platen i rekken.

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer JULEPAKKE11

Produktinformasjon

Format 7
Produsent Nordpolen musikklubb
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Dansk
  • Indierock
  • Julemusikk
  • Rock
Info Limited Edition
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Sven Erik Libæk Snowflakes (7")
Kjøp
119,-
Bestillingsvare
Poly Styrene Black Christmas (7")
Kjøp
119,-
Lagervare
Remington Super 60 Christmas EP (7")
Kjøp
119,-
Lagervare
Vis flere...Vis færre
152746