27749
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
KOM-9788278862797 Libretto  Eirik Wangberg Mitt Liv Blant Stjerner (BOK)
Kjøp
-+
349,-

Eirik Wangberg

Mitt Liv Blant Stjerner (BOK)

Produktinfo

Eirik Wilhelm Wangberg er 16-åringen fra Oslo som spilte bass i Abbey Road/EMI Studios i London i 1960, to år før 20 år gamle James Paul McCartney fra Liverpool spilte bass i det samme rommet i det samme studioet. De to rockerne visste ikke om hverandre den gangen, men begge bar på drømmen om å bli rockestjerne. Nordmannen i Oslo-bandet The Cool Cats, engelskmannen i The Beatles fra Liverpool.

 

I 1971 satt de to bassistene sammen i et annet av verdens mest berømte studioer, Sound Recorders Studio i Hollywood. Nå er de selv blitt verdensberømte. Den ene mer enn den andre, men det er den mest berømte som har kommet til den andre for å få hjelp. Paul skal gi ut sin første ordentlige LP etter The Beatles, og Eirik hjelper ham med innspillingen av RAM. Han ble beæret med adelsmerket «The Norwegian» av Paul som takk for hjelpen.

 

Både før og senere jobbet Eirik med en lang rekke av datidens superstjerner, som Diana Ross, Mamas & Papas, Carole King og John Mayall. Han produserte også Monterey-festivalen og musikalen «Grease». I selvbiografien «Mitt liv blant stjerner» forteller han om mange av disse, men også om noen av livets nedturer, som da sønnen Kristian ble drept som amerikansk soldat i Afghanistan.

 

Paul McCartney har bekreftet vennskapet mellom de to ved å skrive bokens forord. Den inneholder også et utall fotos fra Eiriks eget arkiv, deriblant bildene fra en filmrull som Linda McCartney etterlot seg som takk da arbeidet med RAM var fullført. Dette er personlige bilder fra tiden da den tidligere beatle kjempet for å etablere seg på egen hånd, og er aldri tidligere blitt vist.

 

Boken utkommer på Libretto forlag, og er en praktbok som vil være en strålende gave til alle som vokste opp med denne musikken.