70453 70453

Ledfoot & Ronni Le Tekrø

A Death Divine (LP)

219,-
Lagervare
Beskrivelse

Disse to artistene møttes for første gang i 2009, da Ledfoot skulle spille inn soloalbumet «Damned» i Ronni Le Tekrøs studio på Toten.

 

«Vi fant tonen med en gang, både som artister, og som brødre», forteller Le Tekrø.

 

I 2018 begynte ideen om et felles musikalsk prosjekt å ta form, og de begynte å improvisere sammen i studio. To gitarister med dramatisk forskjellige tilnærminger til sitt instrument og som begge er produktive låtskrivere, la grunnlaget for et veldig interessant musikalsk landskap.

 

Den energiske kjemien som oppsto da de to tilbrakte tid sammen i studio, gjenspeiles i debutalbumet «A Death Divine». «Ingen regler, ingen kategori, bare musikk, rett fra hjertene våre» forteller de.

 


Ronni Le Tekrø har siden 1980-tallet vært en av verdens mest innflytelsesrike heavy metal-gitarister, først og fremst med bandet TNT, men også i samarbeid med jazzgitarist Terje Rypdal og som flittig brukt studiomusiker. Tekrø ble sågar kåret til en av verdens 25 beste gitarister innen sin sjanger i 2009.

 Fortellingen om den amerikanske artisten Ledfoot er både lang og spennende. Artisten har både blitt covret av Bruce Springsteen og personlig håndplukket av Bob Dylan til å varme opp for ham på turné. Han startet opp bandet Havalinas, og har gitt ut en håndfull studioalbum. Etter at han slo seg ned i Norge for en årrekke siden, har han relansert solokarrieren og vant sågar Spellemann for albumet White Crow i 2019. Scott spilte dessuten en uforglemmelig rolle som demonisk pengeinnkrevende mafioso i NRK-suksessen «Exit».

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer TBC2001

Produktinformasjon

Format LP
Produsent TBC Records
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Bluesrock
  • Rock
  • Norsk
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Ledfoot White Crow (LP)
Kjøp
219,-
Bestillingsvare
Ledfoot Black Valley (LP)
Kjøp
299,-
Lagervare
Ronni Le Tekrø Bigfoot TV (LP)
Kjøp
329,-
Lagervare
Ronni Le Tekrø Bigfoot TV (CD)
Kjøp
179,-
Lagervare
Vis flere...Vis færre
70453