61482 61482

Planet Bee

Selections 1994-1996 / Lost Album (2LP)

349,-
Lagervare
Produktomtale

90-tallets Tønsberg fostret band som Jaga Jazzist og Seigmen. Men det fantes et band som var vel så bra og som snudde opp ned på livsanskuelsen til de som var så heldige å få se dem live eller kjøpe noen av deres egenproduserte utgivelser på kassett eller cd: Planet Bee er en viktig del av byens musikkhistorie og dokumenteres nå på en svært kjærlig sammensatt dobbel LP, der man også for første gang får høre bandets svanesang, det uutgitte albumet med den uunngåelige tittelen "The Lost Album".  

 

Historien om dem kan også ses i lys av den innflytelsen som DIY-orienterte band som f.eks. Sonic Youth hadde på den tida. I 1993 kom bandet sammen og i løpet av en hektisk 4 årsperiode skulle bandet spille et hundretalls konserter (blant annet som support for Ride, Motorpsycho og Pavement), spille inn og utgi 3 demokassetter, 2 minialbum på CD , samt en fullengder cd. Men det hele kulminerte i "dårlige vibber" og uenigheter om veien videre. Og historien om bandet kunne ha sluttet der, hadde det ikke vært for den høye status bandet hele tiden har hatt i norsk musikkundergrunn (de var favoritter hos såvel Claes på So What! som Haugland-brødrene i Flekkefjord). Og selv for utenforstående tåler Planet Bee sammenlikning med det beste av alternativ rock fra Norge i samme periode, inkludert Motorpsycho og The Tables. Det har nærmest vært et folkekrav at det skulle komme en eller annen form for arkivutgivelse som kunne oppsummere bandets historie, og her er den da altså.

 

Låtutvalget på plata består av en nøye kuratert "best of" som i etterpåklokskapens lys låter forbløffende friskt og bra. I tillegg får vi altså plata som ble til da bandet kom sammen for siste gang høsten 1997. Mastertapene til denne ble liggende i en Rimi-pose på et loft i 20 år før de ble funnet ved en tilfeldighet og påskuddet for å lage det definitive dokumentet om Planet Bee var dermed på plass.

 

Ltd. Ed. 300 eks.!

 

 

 

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer THUG018

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Thug Records
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Indiepop
  • Norsk
  • Indierock
Info
  • Gatefold
  • Limited Edition
Produkttype Vinyl


61482