34829
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
OLS015 Olsen  Holm CPU Fotspor, Todd Terje RMX (12'')
Kjøp
-+
129,-

Holm CPU

Fotspor, Todd Terje RMX (12'')

Produktinfo

For de som bestiller denne frem til og med 09.09 tilbyr vi SIGNERT plate av både Frode Holm og Todd Terje. Et lite scoop der altså!

 

Todd Terje fortsetter å børste støv av norske disco-klassikere fra svundne tider og gi dem den tolvtommer-behandlingen de burde ha fått i utgangspunktet men aldri fikk. Først ut var Beraneks Dra til Helvete, nå er det klart for en mer obskur men vi tør påstå enda bedre låt, Fotspor av Holm CPU.

 

Frode Holm er kjent for noen som grunnlegger og driver av den legendariske platebutikken og plateselskapet Compendium Records. Compendium lå i Bernt Ankers gate og ble et viktig møtested for hovedstadens musikkfreaks. Sjappa tiltrakk seg også artister fra inn og utland og ble etter hvert et plateselskap og endte opp med en katalog som inneholder skiver av Henry Cow, Archie Shepp & Karin Krog, Saluki, Hugh Hopper mfl. Compendium Records historie er forøvrig glimrende dokumentert på samleplate fra Plastic Strip Press, den kan og bør du kjøpe her. 

 

Compendium forbindes i dag kanskje først og fremst med progressiv musikk, men Frode Holm hadde også en dyp kjerlighet for amerikansk vestkystpop og funk, som f.eks Gino Vanelli, Doobie Brothers og Earth Wind & Fire. I prosjektet Holm CPU var det denne musikken som ble dyrket og singelen Fotspor står igjen som det klareste eksempel. Originalversjonen av «Fotspor» er en humørpille av fengende, lettbent discopop, der kombinasjonen av livsbejaende musikk og en melankolsk norsk tekst er nærmest rørende. I Todd Terjes remiks, med tidsriktige synthpålegg, får låten et tyngre, hypnotisk driv. Skrev Jan Omdahl i fredagens D2 og vi kunne ikke oppsummert det bedre.

 

I tillegg til Todd Terjes versjon får du også remixer av Bjørn Torske og Bobby Spice. Du og din platespiller fortjener denne!