55326
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
SNRKL006 Snorkel Records  Dibidim Riders (LP)
Kjøp
-+
299,-

Dibidim

Riders (LP)

Produktinfo

En gammel uutgitt plate dukker opp fra intet og viser seg å være helt svinaktig bra, man lytter hoderystende og tenker på hva i huleste som kan ha skjedd her som gjorde at ikke denne artisten fikk verdensherredømme. Historier som denne har vi fortalt mange ganger før og ofte gir en bakgrunn som dette musikken et større mytisk slør enn om det var flunka ny musikk med en current artist.

 

Historien om Dibidim tør vi dog påstå stikker ut i denne sammenheng. Hør bare: to unge gutter fra innlandet, Jonas og Jørund flytter til Liverpool i 2001 og møtes tilfeldig på en bar. Barbesøkene blir etter hvert jevnlige og de bestemmer seg for å prøve å lage musikk sammen. På Jonas soverom setter de opp et hjemmestudio og det hele begynner. De gjør konserter i Liverpool til bra respons og en kveld dukker Ed Millett opp (senere manager for Lana Del Rey) og tilbyr sine tjenester. Han kjøper en minibuss til dem og sender dem ut for å spille live. Kort tid etter blir det kontrakt med Regal som er en underlabel av Parlophone; det skal satses stort. De får også kontrakt med Modular (labelen til Tame Impala, Avalanches m.fl) og reiser på Australiaturne, som kulminerer med en oppvarmingskonsert for Wolfmother (!). Endeløse kvelder med konserter på småsteder på ulike kontinenter gjør at guttene blir slitne og det topper seg en kveld i Newcastle da bandet ser seg selv listet som "Dibidumb" på konsertplakaten og promotøren nekter å gi dem betalt. Dagen etter har de ingen penger til bensin og kommer sent til en viktig konsert i London der ledelsen for plateselskapet er være til stede, konserten blir en katastrofe. Dagen etter kommer telefonen fra mangementet: "Sorry, guys, it´s all off". Nederlaget er tungt og svelge og guttene flytter inn i en London-leilighet og tar jobb som telefonselgere, lut lei av alt som heter musikk og bransje. I dag har Jonas og Jørund flyttet hjem til Norge og lever begge rolige liv med kone og barn. Og her kunne historien sluttet...

 

En 16 år gammel Olefonken (sjekk ut Hubbabubbaklubb og ikke minst hans solomateriale) sitter på sin storebrors soverom og har sitt livs musikalske åpenbaring. Her var bandet som blandet sammen alt han likte ved musikk, for en som var vokst opp med Röyksopp, A-Ha, Air og Bent, fremstod Dibidim som det perfekte amalgam. Som labelsjef for Snorkel Records mange år senere var det en drøm for han å få lov til å reutgi denne musikken, han lette opp Jonas og Jørund og resultatet holder vi her i hendene.

 

Dibidims album Riders er en glemt del av norsk musikkhistorie som nå endelig ser dagens lys. Rett og slett en helt umistelig plate for alle som er glade i harmonirik, velprodusert popmusikk med et elektronisk tilsnitt! Albumet kommer med nytegnet artwork av Snorri Finsson og er trykket i 500 eks.