27128
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
55%
JANSEN057 Jansen Records Band of Gold Band of Gold (LP+CD)
Kjøp
-+
99,-
Du sparer: 55%
Titler Med Samme Artist
 • Band of Gold

  Band of Gold (LP+CD)

  Produktinfo

  Gull kommer i mange karat, men sjeldent like edelt som Band of Golds selvtitulerte debutalbum. For det som begynte som en bunke hjemmesnekrede demo-låter spilt inn av vokalist, låtskriver og multiinstrumentalist Nina Elisabeth Mortvedt foreligger nå som en forgyllet helhet. I samarbeid med duoens andre halvdel, musiker og produsent Nikolai Hængsle Eilertsen, har Band of Gold blitt et tidløst album, fullt av musikalske detaljer, genuin låtskriverkunst og utforskertrang. Et album spekket med ambisøs popmusikk, slik god og nytenkende popmusikk er ment å høres ut i 2015.

  Det ligger mye hjerte og sjel bak Band of Gold, men også mange arbeidstimer og lange tankeprosesser. For Nikolai ble det fort klart at frysningene nedover ryggen ikke løy da han nærmet seg skissene Nina hadde sent ham. Vakre, men desperate låter med hennes overjordiske stemme og et komp som besto av enstrengs gitar og Prince-samples. Han ble straks klar over at rollen hans i prosjektet ville gå langt utover en tradisjonell produsentrolle.

  Band of Gold er en plate der man har brukt lang tid i studio. Ikke nødvendigvis lang tid på den perfekte “tagningen”, men mye tid på eksperimentere seg frem til den riktige detaljen eller skyggen. Nina og Nikolai har vært arkitektene som har hentet inn musikere som har kunnet foredle deres felles musikalske tanker fremfor å fargelegge musikken.

  Olaf Olsen (Big Bang, Todd Terje), Tomas Pettersen (King Midas) og Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Møster!) har traktert trommene, mens Dungen-gitarist Reine Fiske har bidratt som både gitarist og bassist. Ulike keyboards har blitt spilt av Morten Qvenild (In The Country) og David Wallumrød, mens Lars Horntveth (Jaga Jazzist) har skrevet arrangementer for blåsere han selv fremfører med Ketil Vestrum Einarsen og Erik Johannesen. På avslutningssporet “For You” bidrar også Martin Hagfors på vokal.

  Men først og fremst er dette Nina og Nikolais verk. Et musikalsk frihetsprosjekt der de kan leve ut sin musikksmak til fulle. Med svært ulik og variert bakgrunn fra jazz til country og rock har begge besøkt gjengrodde musikalske stier, men aller mest gått opp noen nye. Elektroniske og akustiske lyder blandes på nye og spennende måter og danner et varmt og organisk lydbilde rundt Ninas karakteristiske vokal.

  Fra den hypnotiske “But In The Movie Baby” til episke “Ready”. Fra elektroniske “Wishes” til den storslagne førstesingelen “The Parade”. Band of Gold har bltt et variert album med Mortvedts tekstunivers som en definitiv rød tråd. Tekster om å prøve å komme seg videre etter en tragedie, om forandring idet alt er i ferd med å rakne. Om å karre seg opp og se fremover. Dette er et album som inneholder nok musikalske høydepunkter for en livstid. Det er så absolutt gyldne tider.