52678
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
060257748616 Caroline  Iggy Pop Zombie Birdhouse - LTD (LP - ORANSJE)
Kjøp
-+
279,-

Iggy Pop

Zombie Birdhouse - LTD (LP - ORANSJE)

Produktinfo

Iggy Pops karriere rommer så ufattelig mye, ikke bare classic album sundays-vennlige bautaer som The Idiot, Raw Power eller New Values for den saks skyld, men også noen herlige sidespor som den plata som nå endelig har dukket opp i sirkulasjon igjen: Zombie Birdhouse. Albumet er fra 1982 og inspirert av en reise til Haiti som Iggy gjorde året før og er fra en kaotisk periode i artistens liv, der han blant mye annet rør fant seg selv uten et plateselskap. Karrieren var ikke på oppadgående. Zombie Birdhouse ble til med Blondies Chris Stein som produsent og gitt ut på hans egen label Animal, men sank som en stein og har ikke fått en offisiell reutgivelse før nå.

 

Da plata kom ut ble den møtt med alt fra hoderyst og kritikerslakt til å bli omtalt som Iggy i sitt mest geniale modus. Men som mange andre plater som har virket uhåndgripelige i sin samtid, eller har vært for langt unna det uttrykket man har vært vant til å forbinde artisten med så har Zombie Birdhouse lagret svært godt og har blitt både en fan-favoritt og kultplate, mye youtubet og faktisk også bootlegget.

 

Selv om plata er friere i formen enn platene han gav ut i Arista-perioden og preges av spontane nesten stream of counsciousness-aktige tekster, afrikanske rytmer, droning og mye annet rart så er dette fortsatt en plate som underholder og fenger på høyde med det beste fra mannens karriere. Den har så mye av villskapen som vi elsker hos Iggy, dog på en litt annen måte enn på de mer stringente rock-platene.

 

Flott reutgivelse fra Universal/Caroline, som inneholder bonussporet "Pain & Suffering" med Debbie Harry på backingvokal. Vi har fått inn et eksklusivt opplag av plata på oransje vinyl, kun 50 eks. av denne i Norge og den finnes kun hos oss.