22974
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
707360 Rabben RABB01 Mark Steiner & his Problems Saudade (2LP)
Kjøp
-+
299,-

Mark Steiner & his Problems

Saudade (2LP)

Produktinfo

Mark Steiner er en artist mange flere burde oppdage, nå er han aktuell igjen med nytt album og det er 5 år siden sist. Denne plata er trykket opp i bare 200 eks. så her gjelder det å være rask!

Mye pent er sagt om Steiner, blant annet er Egon Holstad stor fan: “I Norge er det et relativt stort marked for mørk og melankolsk musikk, et fenomen som har gjort at artister som Nick Cave og Leonard Cohen har solgt ufattelige mengder skiver her til lands. Madrugadas suksess er også en del av dette mønsteret. Hadde verden vært rettferdig, kunne Mark Steiner nå også vært velsignet med samme tilbedelse, for her har vi å gjøre med en artist av et meget høyt kaliber. Eksilamerikaneren er bosatt i Norge, og mange tror nok også han er norsk, da han med sin imponerende, flytende norsk har frekventert musikermiljøet i Oslo i mange år… Mark Steiner høres ut som ei optimal blanding av Nick Cave,Stuart Staples (vokalisten i Tindersticks) og kultfiguren Kim Salmon. Det er mollstemte, fordrukne og mørkeblå kulisser, men det er samtidig råsterke låter og en artist som fremstår med hauger av troverdighet og autoritet. Broken er Mark Steiners steg opp til den musikalske rockeliten her til lands (hvis vi er litt bryske og freidige og regner han som en av våre egne). La oss bare håpe at også publikum får det med seg. Fy fasan, for et stykke mørk magi vi her har å gjøre med.” - Egon Holstad, NORDLYS

Albumet Saudade har vært under produksjon i snart tre år, og inkluderer 13 låter produsert av argentinske Henry Hugo og Mark Steiner, og mikset av New York legenden Martin Bisi. Skiva ble først spillt inn hos Stagger Home Studios i Oslo, og deretter overdubbet av diverse gjesteartister i mange forskjellige steder rundt omkring i verden, som bl.a. australske Mick Harvey (The Birthday Party, eks-Nick Cave & The Bad Seeds), New York sangerinne Sally Norvell (Congo Norvell), Paul Wallfisch (Ministry of Wolves,Botanica, eks-Firewater, Love & Rockets), Dag Stiberg (My Midnight Creeps), Emil Nikolaisen (Serena Maneesh), Oddrun Valestrand (Tundra Mode), ØysteinSandsdalen (Le Corbeau), og mange flere artister i fra både Norge utlandet. 

Saudade er en samling av noen mindre-kjente coverlåter samt originaler skrevet av Mark Steiner. Tolkningene av sangene til Billie Holiday, Lou Reed, Robert Burås, Bruno Adams og Rowland S. Howard ble utført som en hyllest til disse avdøde artister. For Mark Steiner, konseptet bak albumet Saudade var å videreføre livet til disse sangene samt minnene av komponistene.