40142
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
R2LP008 Round 2 Terje Rypdal Bleak House (LP)
Kjøp
-+
299,-
Alternativer
 • Terje Rypdal

  Bleak House (LP)

  Produktinfo

  Round 2 er stolte av å presentere det vi i all beskjedenhet mener er den ultimate utgaven av en av norsk musikkhistories hjørnesteiner: Terje Rypdals Bleak House.

   

  Bleak House (1968) er Terje Rypdals første soloplate og følger på en opp gruppa The Dreams Get Dreamy utgitt året før. Åpningssporet og signaturlåta "Dead Man's Tale" er da også fremført av 3/4-deler av The Dream og markerer på utmerket vis Rypdals overgang fra rock til jazz som denne plata representerer. Så fra å ha befunnet oss i et tidstypisk Cream/Fleetwood Mac landskap på åpningssporet beveger vi oss videre utover i et atmosfærisk og friere jazz-territorie og får inn katter som Jan Garbarek, Jon Christensen, Knut Riisnæs, Calle Neumann og Terje Venaas. Artister som senere på hver sin kant (og ofte sammen) skulle være med å befeste Norge som den moderne jazzens episenter i tiår frem i tid.

   

  Et unikt album som står som en påle den dag i dag og dens innflytelse må ikke underdrives. Vi har fått tidligere The Wire redaktør og forfatter av boka Electric Eden Rob Young til å skrive liner-notes i plata. Masteringen er gjort fra de originale båndene av Christian Obermayer.