26619
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
65%
JANSEN051 Jansen Records  Undergrünnen Undergrunnen (LP)
Kjøp
-+
69,-
Du sparer: 65%

Undergrünnen

Undergrunnen (LP)

Produktinfo

Våren 2014 blir Per Steinar Lie (The Low Frequency In Stereo) oppringt av fengselet i Haugesund, som trenger et band til å spille for de innsatte på kort varsel. Nærmere bestemt allerede neste dag. Problemet er bare at kun et medlem av The Low Frequency In Stereo, Ørjan Haaland, er i byen. Men Wunderkammer-sjef Pål Jackman har nettopp flyttet tilbake til byen. Kanskje de kan spørre ham om å lage et improvisert band til denne konserten? Pål blir med. Dagen etter setter de opp utstyret på scenen i fengselet. Uten øving eller noen som helst klar tanke om hva som kommer til å skje, oppstår Undergrunnen på scenen i Haugesund fengsel. 

- Tre av låtene på plata, «Dommedag i E», «Ørkesløs fryd» og Tennene i no stort» ble alle unnfanget den kvelden, forteller vokalist Pål Jackman. 

Et drøyt år senere er «supergruppa» Undergrunnen, med medlemmer fra flere av Haugesunds stolteste musikalske eksportvarer, klare med sitt selvtitulerte debutalbum. Bandet består av Pål Jackman (Wunderkammer), Per Steinar Lie (The Low Frequency In Stereo, Lumen Drones) og Ørjan Haaland (The Low Frequency In Stereo, Lumen Drones). Med en neve kraut, en god dose energi og en knivsodd afrobeat utfordrer Jackman, Lie og Haaland grensene for hvordan en rocktrio kan høres ut. 

- Vi er jo på mange måter en blanding av The Low Frequency In Stereo og Wunderkammer. Men vi har ikke diskutert noe om stil eller retning i forkant. Dette er det som kommer ut når vi spiller sammen. Primitivt og energibasert, sier bassist Per Steinar Lie. 

Alle ni låtene på plata er jammet frem i øvingslokalet, for så å bli kokt ned til kompakte og fengende energiutblåsninger det er umulig å stå stille til i studio.  Albumet er produsert med stødig hånd av Anders Bjelland fra det psykedeliske Bergensbandet Electric Eye. I tillegg til de faste bandmedlemmene bidrar også folk som jazzmusikeren Svein Olav Herstad, samt koristene Hanne Andersen (The Low Frequency In Stereo), Lucie Neema Nabintu og Leila Mohamed. 

Sluttresultatet er et imponerende helstøpt, detaljrikt og energisk debutalbum, hvor tre indieveteraner fra Haugesund utviser både vilje og evne til å fornye både seg selv og rocksjangeren de opererer innenfor. 

«Undergrunnen» er spilt inn i Hauge Chess Club studio og mikset i ABC Studio Etne og i Broen Studio i Bergen. Mastering ble utført av Jason Emberton (Nick Cave) i Lone Pine Studios i London.