80157

Redd Jasper

Redd Jasper EP - LTD (12")

279,-
Lagervare
Produktomtale

Limited edition, 300 eks.

 

Yeah! Endelig!! Rock'n'roll!!!

 

Redd Jasper er bandet som har oppstått ut av pandemiens overflod av tid og en spesiell fusjon av gammel og ny teknologi, frontet av en av norsk rocks fremste og mest aktive veteraner: Jonas FjeldFjeld er den norske musikeren som allerede på 1970-tallet fant veien til kilden for musikken han elsket, da han dro til Nashville med Jonas Fjeld Band og laget plate med produsenten Audie Ashworth. Fjeld har i de påfølgende tiårene vært et enmanns "kulturutvekslingsprosjekt" mellomNorge og USA. Med internasjonalt applauderte samarbeid med The Bands Rick Danko og sanger/låtskriver Erik Andersen i Danko/Fjeld/Andersen, bluegrassbandet Chatham County Line og nå nylig, folklegenden Judy Collins.

Redd Jasper, bandnavnet, er en touch språklig ornamentering av kvartssorten Red Jasper, rød jaspis på norsk, ofte brukt i smykker.

Man kan si at Redd sørger for at rødfargen skrus opp til elleve!

 

- Det blir mye prokrastinering om dagen, forteller Jonas Fjeld på telefon fra Drammen, sirkler rundt gitaren uten å få gjort noe. Men med Redd Jasper får jeg bruk for el-gitaren, jeg må spelle el-gitar også, innimellom. Fjeld presiserer at Redd Jasper først og fremst er noe han og kompiser gjør for å ha det moro. Pur glede og samtidig et behov for å gjøre noe annet. Utfordre seg selv, uten helt å vite hvor de skal. I første omgang resulterer det i en trespors vinyl EP. Ytterligere tre sanger er i produksjon.

-Denne musikken har egentlig opphav langt tilbake i tid, fra rundt da vi laget albumet Neck 'n' Neck (1984). Jeg hadde skaffet meg en sånn 4 spors kassett-opptaker og spilte inn disse gitarriffa jeg var spesielt fornøyd med, men som av forskjellige grunner ikke ble brukt. Ute i pandemien sendte jeg dem til bassist Finn Tore Tokle, som delte dem med gitarist og produsent Johnny Skalleberg. Via Johnny kom Dum Dum Boys Kjartan Kristiansen inn. I tillegg trommeslager Erik André Rydningen og Hellbillies-organist Lars Christian Narum. Bandet har laget musikken rundt mine demoer, de har truffet planka perfekt. Hvor perfekt Redd Jasper har truffet, bekreftes av følgende innspill, fra en som vet når klassisk rock-groove oppstår.

 

- I forbindelse med en konsert i New York med Judy Collins traff jeg trommeslageren Simon Kirke. Jeg sendte ham Redd Jasper-låtene og han responderte med at han ville være med i bandet. Simon Kirke er mannen som la beaten i to av rockhistoriens fremste klassiske rock-groove-band, Free og Bad Company. Nuff said. Sangene på EP-en er skrevet i samarbeid med Martin Hagfors («I'll be your tragedy»), Jim Sherraden og mystiske Dr. Rasp, en figur fra det samme litterære universet som Jonas Fjeld selv.

 

- «The President's Speech» var opprinnelig fremført på det jeg kaller Svelvik-engelsk, et "lisssom-språk" jeg bruker til låtskriving. Vi fant ut at det passet perfekt med måten Donald Trump snakker på. Derfor har vi samplet hans babbel på Fox News i fjor sommer; «Person, woman, man, camera, tv...»

 

- «Ohio Bound» handler om Hank Williams ferd på vei mot sin siste konsert. Jim Sherraden er kurator på Hatch Showprint i Nashville, som trykket Hanks turnéplakater.

 

Sanger Hans Cato Kristiansen, gitarist Benn Bakgård og trommeslager Eivind Kløverød bidrar også på innspillingene.

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer EP2021

Produktinformasjon

Format 12
Produsent Vox Records/Pentagramofon
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Norsk
  • Rock
Info Limited Edition
Produkttype Vinyl


80157