Best I Motlys Dagslyset Venter (2LP)

Best I Motlys

Dagslyset Venter (2LP)

569,-
Lagervare

beskrivelse

Best I Motlys er et nystartet norsk band som kombinerer poesi og musikk. Bandet består av musiker Trond Granlund, skuespiller Bjørn Sundquist, americana-artist Johan Berggren og forfatter Yngve Kveine. I 2024 vil bandet gi ut sitt første album kalt Dagslyset venter. Prosjektet er en kjærlighetserklæring til norsk poesi og kombinerer norske tekster, musikk og formidlingsglede. 

 

Best I Motlys er på parti med alminnelige folk som sliter med dagligdagse ting. Det kan være dagslyset som aldri kommer eller som pirker deg for tidlig i øya. Det kan være menn som faller, hjelpeløs kjærlighet, utømmelige vindunker og usynlige løgner. Karakterene i sangene lander ikke alltid mykt, men hvem har ikke støtt på noen fartsdumper her i livet? Bandets viktigste oppgave er uansett å observere. Noen ganger strekker de også ut en hjelpende hånd til de som trenger det en fredags kveld eller en mandags morgen. Plata kombinerer melodiøs visetradisjon med innslag av blant annet americana, bluegrass, ja, og rock. Tekstene på Dagslyset venter skaper et univers som det er opp til musikerne og artistene å tolke. Det er i dette sjangeroverskridende samarbeidet spenningen og psykologien ligger. 

 

Mer om bandet: 

 

Trond Granlund er en av Norges mest anerkjente musikere. I over 40 år har han gledet oss med sin fortellerevne og har inspirert generasjoner. Fra sin oppvekst på Oslo østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av de beste roots- og bluesmusikerne Norge noen gang har produsert. Granlund har vunnet spellemannprisen og har gitt ut mer enn 25 album. 

 

Bjørn Sundquist er en av Norges mest etablerte og meritterte skuespillere og regissører, utdannet ved Statens Teaterskole. Han har vært tilknyttet flere av landets største teatre, har en imponerende filmografi og deltatt i mange TV-serier. Bjørn har flere ganger blitt hedret for sitt arbeid og har bl. annet. mottatt Heddas Ærespris, Kritikerprisen for teater, Filmkritikerprisen, Gullruten og hele fem Amandapriser. 

 

Johan Berggren har gitt ut tre album og er nominert til spellemansprisen for to av disse. Med ”Lilyhamericana” etablerte låtskriveren seg som et av de mest interessante navnene på den norske musikkscenen og det ble trukket paralleller til både Stein Torleif Bjella og John Prine. Dagbladets Øyvind Rønning fant fram femmeren og ei helside og skrek ”Arven etter Prøysen!” 

 

Yngve Kveine har skrevet alle tekstene på «Dagslyset venter» og neste år debuterer han med sin første diktsamling. Videre ga han i 2014 ut oppvekstromanen «Lyden av asfalt» til svært gode kritikker, der Ingvar Ambjørnsen kvitterte ut følgende: «Debutromanen til Yngve Kveine er en tekst med trøkk fra Oslo øst på åtti- og nittitallet, hele tiden med lyden av Jokke og Valentinerne som musikalsk bakteppe. Morsom. Rå. Rørende.»

Vis mer...Vis mindre
produktinfo
Varenummer OK-LP001

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Østkantfolk
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Americana
  • Country
  • Norsk
  • Viser
  • Rock
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
175025