Evald Fjærgård Riktige Venner - Håkon Banken (BOK)

Evald Fjærgård

Riktige Venner - Håkon Banken (BOK)

379,-
Lagervare
Beskrivelse

Riktige venner – min historie om Håkon Banken *signert bok*

 

Det var gjerne elleville tilstander, og selv tøffe raggarer kunne gråte av glede når Håkon Banken først sto på scenen. Noen ganger hadde det ikke vært større om det var Elvis som kom til bygda. Håkon Banken ble ved en ren tilfeldighet en av landets mestselgende artister uten at han kanskje egentlig ville det selv. Han debuterte i 1978 med albumet Takk for livet, og hans totalt 13 utgivelser har solgt rundt 1 million eksemplarer, aller mest på kassett.

 

De fleste kjenner ikke til artisten Håkon Banken, men for dem som kjøpte musikken hans på bensinstasjoner og dagligvarebutikker var han en legende og en representant for det ekte. Håkon Banken var åpen om at han slet med angst og depresjoner gjennom hele livet, og om sine opphold på psykiatriske institusjoner. Det var de psykiske problemene som førte til at han begynte å skrive sangene som folk elsket, og samtidig var det dem som gjorde at han helst ikke ville opptre. Håkon var mye mer enn musikken og nervene. Han var en morsom, snill og god mann, og en Petter Smart-type som alltid hadde mange jern i ilden, som biloppretter, kremmer og som familiemann. Boken er skrevet av Evald Fjærgård på oppdrag fra Per Erling Øverby, og er en av mange historier om Håkon Banken.

 

Utgangspunktet for boka er vennskapet mellom Håkon og Per Erling som strakk seg fra en høstdag i 1986 til Håkon Banken gikk bort i 2018. I tillegg historier fra vennskapet er boka fylt med bilder og historier om Håkons liv, plateinnspillinger og en lang rekke konserter og opptredener. De er fortalt av Per Erling, Håkon selv, gjennom intervjuer i aviser og ukeblader, og blant annet personer han har stått på scenen sammen med fra han debuterte som artist i 1977 til den siste konserten på Potekafeen ved Strandsjø i 2006. Tittelen «Riktige venner» er lånt fra tittelen på den aller mest populære sangen fra Håkon Bankens karriere, og passer godt til boka der vennskap er et sentralt tema. Evald Fjærgård er musiker og låtskriver

 

 

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer 9788269288001

Produktinformasjon

Format Bøker
Hovedgenre Bøker
Genre Bok
Produkttype Popkultur


145493