34674 34674

Geir Sundstøl

Langen ro (LP)

219,-
Lagervare
Produktomtale

Gitarist og instrumentsamler Geir Sundstøl hadde spilt på over 260 plater med andre artister før han platedebutert med soloalbumet Furulund i 2015. 27 år ut i karrieren tok han altså steget, og ble belønnet med strålende anmeldelser og Spellemannsnominasjon. MOJO beskrev albumet som "en beroligende serie seige gitar soundscapes som blander Cooderesk western-varme med norsk måneskinnskulde", Det engelske bladet HiFi+ trakk i sin anmeldelse frem «de utsøkte lydvalgene», og anmelder Terje Mosnes fremhevet "en musisering som sjelden hever stemmen, men likevel vinner gehør gjennom et rolig, lydlig mangfold som gradvis trer fram og gir hvert møte med albumet islett av å være en førstegangsopplevelse.» 

Nå, ganske nøyaktig ett år senere, følger Geir Sundstøl opp med det enda mer helstøpte albumet Langen ro, der lydbildet er like særpreget og rikt som sjangerereferansene er mange. Det er noe filmatisk med musikken hans, samtidig som den ofte har en neddempet karakter som kan gi assosiasjoner til ambient. Selv har han beskrevet det han forsøkte å få til på denne platen som «undervannsmusikk». Synther spiller en viktigere rolle denne gangen, og vi får bl.a. en særpreget og forsåvidt synth-fri versjon av Giorgio Moroder´s Tony´s theme (fra soundtracket til Scarface). Sundstøl står for de fleste komposisjonene selv, men den vakre folketonen Gråtarslaget får også en original overhaling her. Mens debutalbumet Furulund ble innspilt over lang tid i Sundstøls hjemmestudio, er Langen ro innspilt over noen få dager i Jakobkirken som på tross av at den ligger like ved en traffikert vei midt i Oslo sentrum har en så rik akustikk at den ofte brukes til både
innspillinger og konserter. Som forrige gang har Geir samarbeidet med tekniker Bård Ingebrigtsen, og rundt seg har han samlet en gruppe venner og musikere fra øverste hylle. Tangentmann David Wallumrød (Spirit in the dark, Odd Nordstoga) og trommeslager Erland Dahlen (Nils Petter Molvær) bidro også på forrige album, mens bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (Band of Gold, Møster, Elephant 9), trommeslager Martin Langlie og felespiller Erik Sollid (Valkyrien Allstars) og perkusjonist Martin Winstad (Bernhoft) strør sitt gullstøv over Sundstøls musikk for første gang her. Sundstøl er fortsatt en meget ettertraktet musikere på tvers av alle sjangere, og denne høsten blir han bl.a. å høre på nye plater og lange konsertturéer med Stein Torleif Bjella og Nils Petter Molvær.

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer HUBROLP3576

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Hubro
Hovedgenre Jazz
Genre
  • Jazz
  • Norsk
  • Blues
  • Instrumental
Info 180 gram
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Geir Sundstøl St.Hanshaugen Steel (LP)
Kjøp
279,-
Lagervare
Geir Sundstøl Brødløs (LP)
Kjøp
219,-
Lagervare
Vis flere...Vis færre
34674