70568

Flu Hartberg, Bendik Kaltenborn m.fl.

Dongery i Boks (BOK)

700,-
Bestillingsvare
Produktomtale

Dongery er det produktive kunst- og tegneseriekollektivet som siden 1997 har sprutet ut lavbudsjetts-utgivelser i stor skala. Dongery består av Anders Damonso, Marius Molaug, Kristoffer Kjølberg, Sindre W. Goksøyr, Flu Hartberg og Bendik Kaltenborn. I dag regjerer de på hver sine felt innen norsk samtidskunst, tegneserier, illustrasjon og grafisk design, men det hele begynte med samarbeidet i Dongery.

 

Nå byr de på to tykke samlebøker omkranset av en lekker boks. Bøkene samler alle Dongerys fanziner og øvrige eskapader i to stappfulle bind. Det ene, Strålende opplegg, tar for seg deres norske utgivelser, mens det andre, Just sayin', presenterer alt det engelskspråklige materialet. Sidene er prangende overfylte av artikler, kommentarer, bilder og bred dokumentasjon av menneskene, tegneseriene, utstillingene og alle påfunnene som utgjør legenden om Dongery.

 

«Dette er grunnfjellet i norsk serieundergrunn.»
 TERNINGKAST 6 Geir Flatøe, Stavanger Aftenblad

 

 "Dongerykollektivet ga leseren følelsen av å ta del i den eneste viktige bevegelsen innen norsk humor post-Lille Lørdag. … stort sett alt forholder seg til ideen om en punchline, med utelatelsen at sluttpoenget som det hyppigst forekommende grepet … og i disse bøkene får man på løpende bånd servert “morsomheter” som framstår som så uforklarlige, overruplende riktige, at man jevnlig tar seg i å undres om de har funnet en måte å lese tankene ens på, før man selv har rukket å tenke dem. … en av de suverent mest betydningsfulle norske tegneserieutgivelsene noensinne."
Aksel Kielland, Klassekampen

 

«Når du først holder den i hendene er det like vanskelig å tro det du ser som å forstå at den ikke alltid har vært der.»
Tronsmo Bokhandel

 

«Det beste produktet jeg har holdt i hendene på 10 år!»
Alexander Schau, Kvegpels på Radio Nova

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer 9788282550130

Produktinformasjon

Format Bøker
Produsent No Comprendo Press
Hovedgenre Bøker
Produkttype Popkultur


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
70568