130646 130646

Gruff Rhys

Post Apocalypse Christmas - LTD (7")

119,-
Lagervare
Produktomtale

20. november 2021 gir Nordpolen musikklubb ut sin årlige julesingel - som alltid på syv tommer vinyl i 300 eksemplarer. I år gir de ut tre låter av den walisiske artisten Gruff Rhys, kjent både som medlem av det populære bandet Super Furry Animals og som en fremragende soloartist. De tre låtene på årets single ble først gitt ut under tittelen Atheist Xmas EP i 2011, men i et forsvinnende lite opplag. Nå er tittelen en annen, nemlig Post Apocalypse Christmas.

 

De tre sangene på platen viser at man kan synge om det meste innen rammene av en julesang. Det handler om endetidene, bipolar lidelse og selvmordsforsøk. Til tross for den mørke tematikken er det neppe noen som vil sitte igjen med en depressiv følelse etter avspilling.

 

Det hele åpner med en diskré glamrocklåt, «Post Apocalypse Christmas», som Marc Bolan ville nikket anerkjennende til. Den første julen i bunkeren etter verdens undergang høres nesten forlokkende ut.  Den andre låten på side A er «At the End of the Line», opprinnelig skrevet til den korte julefilmen The Distance Information, regissert av Douglas Hart, bassisten i originalbesetningen av The Jesus & Mary Chain. Dette er en slepen poplåt som ender i kakofoni, med en dobbeltbunnet tittel som både handler om å ha nådd endepunktet og om å ringe hjem til jul. Den eneste presangen man trenger er mer tid til å ordne opp i ting. Side B er viet en befriende vond jule-beretning, «Slashed Wrists This Christmas». Teksten er like tragisk som orgelspillet er fett, i tillegg til at et repeterende pianotema vugger beroligende av gårde gjennom hele låten. Gruff Rhys forklarte selv da originalutgivelsen kom at den «dessverre er basert på en virkelig hendelse julen 1987. Det er ikke min intensjon verken å glorifisere eller å trivialisere temaet». Den er for øyeblikket ikke tilgjengelig på strømmetjenester.

 

God jul!

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer JULEPAKKE09

Produktinformasjon

Genre
  • Indierock
  • Rock
  • Julemusikk
Info Limited Edition


Titler Med Samme Artist
Sven Erik Libæk Snowflakes (7")
Kjøp
119,-
Lagervare
Remington Super 60 Christmas EP (7")
Kjøp
119,-
Lagervare
Poly Styrene Black Christmas (7")
Kjøp
119,-
Lagervare
Vis flere...Vis færre
130646