Sivert Høyem - ny plate og eksklusiv konsert på Big Dipper

09.10.2023

0

Regnet pisker kaldt, og nordlyset begynner å blafre. I september 2021 rykket Sivert Høyem og samarbeidspartnere inn i det gamle menighetshuset Zoar i Nyksund i Nordland for å gjøre opptak. Det begynte med en idé om å gjøre noe «enkelt og nedstrippet» sammen med tekniker Bjarne Stensli. På det nærmeste live- eller demoinnspillinger, og ikke i vanlige omgivelser. Platestudioer har ikke naturlig klang.

 

De var på jakt etter et stort innspillingsrom, helst en kirke. De diskuterte Sør-Frankrike og Toscana, men det måtte være trevegger og tregulv, og det er det smått med der sørpå. Så kom pandemien, og det ble uaktuelt å reise utenlands. Dermed dukket ideen om Zoar opp. Det ligger i Nyksund som er et gammelt fiskevær i Nordland og har ni fastboende.

 

Alt ble tatt opp i ett rom med mikrofoner, oftest som trio (Sivert, Christer Knutsen og Børge Fjordheim). Ingenting stammer fra bokser med pre-programmerte lyder. Dette er mikset av legenden Tchad Blake i hans hjemmestudio i Wales. Tilfeldige ulyder, knirkende treverk og lyden av eventuelle spøkelser er med. Det låter tidløst, umiddelbart og rått, og det er usikkert om «rock» er riktig merkelapp.

 

Sivert Høyems nye album, On An Island, slippes fredag 26. januar 2024 i tre utgaver. To på LP, på hhv svart og "oxblood red" (i begrenset opplag) og på CD. Alle tre inneholder en svært forseggjort og innholdsrik booklet/hefte.

 

Sivert Høyem On An Island (LP)
Kjøp
469,-
Lagervare
Sivert Høyem On An Island (CD)
Kjøp
279,-
Lagervare