Mats Edén Alvaleken (CD)

Mats Edén

Alvaleken (CD)

149,-
Bestillingsvare
✉ Send meg mail når varen er på lager
Beskrivelse

Originale slåtter med norsk preg fra svensk mester

 

Den 17. mai 2021 ble Mats Edéns soloalbum Alvaleken sluppet, men kun på digitale plattformer. Nå er det endelig duket for CD release den 08. juni!

 

Mats Edén har formet svensk folkemusikk siden 70-tallet, blant annet gjennom Groupa, som stadig er aktiv. Ved siden av å være en fabelaktig spelemann i ordets mange betydninger, er han også komponist, og produserer samtidsmusikk og slåtter i tradisjonell stil side om side. Slåttene til Mats er farget både av tradisjoner fra Värmland og av norsk hardingfelemusikk, og oppleves som svært tradisjonelle og svært originale på samme tid.

 

På albumet Alvaleken får vi høre 21 av hans mer enn 400 egne slåtter i mer og mindre tradisjonell stil. Med disse slåttene viser Mats sin suverene stilfølelse kombinert med sterk personlighet som alltid gir engasjerende lytteopplevelser.

 

Albumet ble til under koronatider, da det ikke var mulig å få til et fysisk studio-opptak. Men alternativet som Mats foreslo var kanskje enda mer spennende: med opptak gjort hjemme i Dalby i Skåne med en enkel Zoom-opptaker, lar han lytteren bli flue på veggen i arbeidsrommet sitt. Tellef Kvifte har produsert, redigert og mastret på distanse fra Oslo

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer Taragot34

Produktinformasjon

Format CD
Produsent Taragot
Hovedgenre World
Genre
  • Folkemusikk
  • Svensk
Produkttype CD


144169