49161
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
JALP714 Jazzaggression  Erik Andresen Quartet GIP (LP)
Kjøp
-+
249,-

Erik Andresen Quartet

GIP (LP)

Produktinfo

Å si at norsk jazzhistorie må omskrives, er vel kanskje litt å ta i, all den tid Erik Andresen i høyeste grad er en del av den. Men musikken han laget på 60-tallet har til dags dato kun vært tilgjengelig for den som er så heldig å eie en originalversjon av Gip opprinnelig utgitt på Arne Bendiksens Flower-etikett, inntil nå. Jazzaggression med platenerd Fredrik Lavik i spissen har nå børstet støvet av denne plata og presenterer en hakesleppflott reutgivelse med glimrende lydkvalitet!

 

For Andresen føyer seg flott inn i rekka av de andre store norsk etterkrigsblåserne med Jan Garbarek, Calle Neumann og Knut Riisnæs for å nevne noen. Musikken er en av få skiver som kan karakteriseres som instrumental post-bop og inneholder en blanding av egne komposisjoner samt tolkninger av Ornette Coleman, Wayne Shorter og Charles Lloyd. Meget groovy og svingende greier dette som anbefales på det varmeste! Sjekk også ut sidevognen til denne utgivelsen, den lyntøffe 10-tommeren Cointreau som inneholder et tidligere uutgitt opptak fra NRK i 1969 der en ung Erlend Wicklund gjør et jazzportrett med Andresen og presentasjon av kvartetten, med musikk. En herlig tidsmaskin denne lille utgivelsen.

 

Musikerne på GIP og Cointreau er Erik Andresen, Roy Hellvin, Svein ‘Chrico’ Christiansen og Tore Nordlie, mens i NRK-besetningen av kvartetten er det Egil Kapstad som trakterer tangentene.