54830
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
0602577943539 Caroline  Iggy Pop Free (LP)
Kjøp
-+
279,-

Iggy Pop

Free (LP)

Produktinfo

Vår egen sjappekeeper Jacob Krogvold har såpass nært og kjært forhold til Iggy Pop at han må dele litt tanker om mannens betydning i anledning slippet av den nye platen Free. Ordet er fritt!

 

72 år og i omtrent samme form som meg på en rimelig bra dag, men han ser bedre ut i bar overkropp. Iggy har trosset naturlovene såpass lenge at vi har et slags håp om at det aldri noensinne vil ta slutt. Iggy’s skarpe intellekt var like viktig for rocken som hans totale forakt for alle former for sikkerhet. Alle har hørt om oppveksten i en trailer i Ann Arbour, Michigan, men det var visstnok etter hvert ganske fine trailere og begge foreldre var lærere. Legender innen den nokså frie og oppfinnsomme jazzen var stadig innom Detroit, og lille Jim Osterberg var som en spinkel svamp. Samtidig som han ble en svært habil trommis, og etter en tid startet Stooges. Ikke glem at den første plate med Stooges er full av oppfinnsom og søkende musisering, samt et langt stemningsfullt spor med inspirasjon fra øst.

 

50 år etter driver Iggy sitt eget radioprogram for BBC (Anbefales!) der han titt og ofte forteller om sitt forhold til Mingus, Monk, Ayler og Soft Machine. På Free er det lett å høre at leken med sjangre og stemmen på ingen måte er over, bare friere enn noensinne. Noe er nesten poplåter, annet er litt dadaistisk og direkte noe er rett og slett Iggy i nye klær. Eller klær og klær.. vi snakker om det eneste mennesket som faktisk ser teit ut i skjorte. Men det er en annen historie.