The Pussycats Live 1965 - LTD GUL (LP) The Pussycats Live 1965 - LTD GUL (LP)

The Pussycats

Live 1965 - LTD GUL (LP)

399,-Kampanjepris
599,-Ordinær pris
Lagervare

beskrivelse

OBS! Dette er 2. opplag av plata, denne gang på gul vinyl. Begrenset opplag - 200 eks.!

 

Hør legendariske The Pussycats, LIVE på plate, for første gang!

 

Året var 1965 og Tromsø-bandet The Pussycats hadde satt kursen hjemover fra Stockholm, hvor de hadde tilbragt de siste par årene. Etter noen år på sultegrensen i Sverige, satset den svenske manageren Sven Ekroth nesten alt han eide og hadde, og målet var å gjøre Pussycats til Norges beste band.

 

The Pussycats debuterte på norsk jord og norsk scene som oppvarmingsband for The Rolling Stones den 24. juni 1965. Slettes ikke verst! Og bandet spilte sammen med dem på seks konserter denne sommeren. Ekroth lyktes, han maktet å gjøre The Pussycats til det største og kanskje viktigste bandet her hjemme på 60-tallet.

 

The Pussycats ble like beryktet som berømte da de gjorde sin nå så legendariske turne i Norge i 1965, året de virkelig slo gjennom, og fansen hylte og skreik og var over seg av begeistring. Voksengenerasjonen var selvsagt ikke like begeistret – for generasjonskløfta var stor.

 

Sten Ekroth kunne fortelle at han hadde stor sans for det Andrew Loog Oldham - manageren til The Rolling Stones gjorde med sitt band, og her gikk Ekroth en god skole. Med en toetasjes engelsk buss som blikkfang i tillegg til en del uortodokse hendelser som pressen likte å smøre utover avissidene, ble The Pussycats det største innen norsk pop på 60-tallet. Og når Trond Graff snekret den ene hit’en etter den andre, ble The Pussycats legender, i levende live, faktisk. Og de ble et forbilde for andre norske band.

 

Turneen i 1965 ble legendarisk, og opptaket fra Bellevue i Tromsdalen onsdag 13. oktober 1965 – faktisk det eneste konsertopptaket av The Pussycats som finnes fra denne perioden – er en historisk dokumentasjon fra en epoke og et norsk band som betydde svært mye for mange. The Pussycats satte dype spor etter seg.

Vis mer...Vis mindre
produktinfo
Varenummer BR014G

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Backstage
Hovedgenre Pop / Rock
Info
  • Farget vinyl
  • Limited Edition
  • Insert
Genre
  • Norsk
  • Pop
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
The Pussycats Pssst! Pssst! (CD)
Kjøp
160,-
Lagervare
The Pussycats Mrrr…Mrrr… (CD)
Kjøp
160,-
Lagervare
The Pussycats Touch Wood (CD)
Kjøp
160,-
Lagervare
Vis flere...Vis færre
169001