21948

Blister

Grizzly Leaving Land (LP)

199,-
Lagervare
Beskrivelse

Sterk oppfølger fra Blister, bandet der deLillos, Dum Dum Boys, Hellbillies og et tonn med musikalske emosjoner møtes.

Ive got blisters on my fingers! Pophistoriens til nå mest kjente blemme oppstod niende september 1968, da en frustrert Ringo Starr pælmet stikkene i studioveggen etter det attende take’t av «Helter Skelter». Prisen for popen kan være tung. Men det er verd det.

Det norske bandet Blister beviser dette på sitt andre album Grizzly Leaving Land, der stor rock med grunnlag i folk og country blir fremført av noen av landets fremste musikere, med den kunstneriske altmuligmannen Håvard Hernes som omdreiningspunkt og låtskriver med hjertet utenpå skjorta. Hans hudløse popvokal er en god kontrast til den solide, melodiske norskamericana-backingen. De ti låtene på Grizzly Leaving Land er innspilt i Inkongnito Studio i Oslo, og det sitrer nødvendighet av dem.

Noen forsøker stadig å fortelle oss at albumformatet er dødt. Snur man seg rundt i Norges land, virker det snarere som det knapt har vært mer levende. Noen album kommer i løpet av noen måneder etter at man bestemmer seg for å gå i studio, andre tar år. Det fine med å spille klassisk pop/rock er jo at det aldri helt går av moten. Da får man bedre ro på seg til å konsentrere seg om å lage låter som har noe ute blant folk å gjøre.

«Grizzly Leaving Land» er Blisters tredje album, en oppfølger til flotte «Brand New Antiques» som ble utgitt i 2003, og den doble «Birthday Songs» fra 2008. På elleve år kan det skje mye i et menneskes liv, og Blisters materiale er ikke uberørt av den tid som har flytet nedover elven i mellomtiden. Det er derfor det gir slik effekt å høre på det.

Blister kan absolutt kalles en supergruppe, i og med at bandet teller medlemmer fra de Lillos og Dum Dum Boys, og platen er produsert av gitaristen fra Hellbillies. Men de gigantomane assisiasjonene til ordet super kan man legge på hyllen med en gang. Her er det låtene som spiller hovedrollen, et materiale som har modnet og vokst kraftig fra debuten, både i innhold og fremføring. Bandet består av Håvard Hernes (vokal), Lars Lundevall (gitar), Aslak Dørum (bass), Rune Lindstrøm (trommer), og blir utvidet med besøkende gjester som produsent Lars Haavard Haugen på gitar og vokal, Emilie Christensen og Ingeborg Marie Mohn på kor, Mikael Lindkvist på piano, for ikke glemme Sølvguttene, i arrangement av Lars Lillo-Stenberg. På låten «Morning After» inntar Ingvild Hammer hovedmikrofonen.  

OBS! LTD. ED. 300 EKS!

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer BMBLP05

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Big Dipper
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Norsk
  • Rock
Info
  • Gatefold
  • Limited Edition
  • 180 gram
Produkttype Vinyl


21948