Bladed Halloween in Bagamoyo (LP)

Bladed

Halloween in Bagamoyo (LP)

229,-
Bestillingsvare
✉ Send meg mail når varen er på lager
Beskrivelse

 

I en frodig hage ved Det indiske hav, har rikdommen trukket seg inn bak bevoktede porter for å kunne leve ut drømmen om fordums storhet.

 

I en parkeringskjeller under høyreist signalarkitektur, polerer de rettighetsløse hjulkapslene i lønnskappløpets Formel 1.

 

Halloween In Bagamoyo er kontraster mellom verdener som møtes i en overlappende sfære, der møtene verken preges av likeverd eller gjensidig respekt.

 

Halloween In Bagamoyo er Bladeds tredje album og viser et band som tar inn nye elementer inspirert av musikk og instrumenter fra det afrikanske kontinentet og blander det inn i sitt genuine lydbilde. Sammen blir det en fusjon av vestlig rock, avantgarde støy, afrikansk blues og nordisk soul. Låtene spenner fra tittelsporets møte mellom himmelsøkende vokal over kora-klingende gitar og det jordbundne Howlin Wolf-inspirerte refrenget, via dansbare låter om radikalisering og alzheimer, en var popballade om sosiale medier til en monumental og støyende avslutning av et arbeidsforhold.

 

Vinylutgaven følges av en booklet der den grafiske designen tar utgangspunkt i Henry Morton Stanleys In Darkest Africa. Stanley har blitt stående som en kontroversiell representant for den europeiske imperialismens tro på en gudegitt og etter hvert vitenskapelig fundert rangordning av raser. Et begrenset opplag gis ut som håndinnbundet bok med individuell covermarmorering i farger fra Tanzanias flagg og nasjonaldrakter.

 

Bladed er vokalist og komponist Anita Kaasbølls soloprosjekt og hun har siden starten i 2004 samarbeidet med et knippe av Norges mest særegne og kreative musikere. Fra albumdebuten i 2009, har Bladed stadig utforsket nye sjangre og lydbilder. Hvert album har sitt eget uttrykk som et resultat av Anitas utvikling som låtskriver, men det går like fullt en tydelig tråd gjennom materialet på de tre albumene. En tråd som vever en helhet av utforskende musikalitet og sterk meloditeft.

 

«Et nytt album fra Bladed er alltid en sann fryd. Anita Kaasbøll har en ekstraordinær musikalsk tilstedeværelse i komposisjon og framførelse, både live og på innspilling - «Halloween In Bagamoyo» er ikke noe unntak. Albumet består av låter som blir værende hos deg, en verden du har lyst til å tre inn i om og om igjen. Det er spennende å høre hvordan Kaasbøll utforsker nye veier med stemmen sin på dette albumet, over Oxems gjennomborende tekster. Anbefales på det varmeste.» (Susanna Wallumrød)

 

 

 

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer WIRE3CGR054

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Crispin Glover Records
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Rock
  • Norsk
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Bladed The Ballad Of The Hammer And... (LP)
Kjøp
349,-
Bestillingsvare
Vis flere...Vis færre
28524