Electric Eye Different Sun (MC)

Electric Eye

Different Sun (MC)

69,-
Bestillingsvare
✉ Send meg mail når varen er på lager
Beskrivelse

Januar, 2015: En nyttårsorkan herjer Bergen. Etterdønningene river og sliter i vestlandsbyen i over en uke. I Broen Studio, der Electric Eye befinner seg plugget inn, rister veggene konstant av lynnedslag, torden, heftige regnskyll og vindkast. Det er nok ikke tilfeldig at Different Sun, album nummer to fra kvartetten, er en plate full av lunefull og dramatisk energi. Det formelig knatrer og spraker blant fuzzgitarer og psykedeliske orgler. Electric Eye har definitivt landet. I orkanens senter.

 

Gjennom 40 minutter tas lytteren denne gangen med på sju reiser, alle dynket i båndekko, sitarklang, baklengsgitarsoloer, bongotrommer og monoton fuzzbass. En dynamisk berg-og-dalbane-tur der landskapet raskt svinger mellom åpne og rolige ørkenstemninger for plutselig å antenne rakettmotorene og forlate atmosfæren én gang for alle. Den Bergens-baserte gruppen, bestående av Øystein Braut (gitar, vokal), Njål Clementsen (bass), Anders Bjelland (keyboards) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer), følger dermed opp det kritikerroste debutalbumet Pick-up, Lift-up, Space, Time fra 2013 på suverent vis.

 

At frasen “reisen er målet” kan virke loslitt gjør den ikke mindre sann. I tilfellet Electric Eye er den da også selve fundamentet for deres musikalske eksistens. Lange musikalske reiser i vidstrakte landskap, der stemningene og de overveldene, suggerende og repeterende temaene spiller en nøkkelrolle. Som lytter har man to muligheter: enten er du med, eller så lar du vær. Med Different Sun på platetallerken er valget enkelt.

 

Electric Eyes egen reise må anses for å være beskjeden i et universelt perspektiv, men med tidligere erfaring fra solide musikalske prosjekter som The Megaphonic Thrift, Low Frequency in Stereo, Hypertext, The Alexandria Quartet og Junip er det et velkonstruert romskip kvartetten har bygget seg. Different Sun er da også mikset og masteret i Duper Studio av meritterte Jørgen Træen. Den er full av vellyd.

 

Kvartetten fikk etter debutalbumet først og framst mye oppmerksomhet i utlandet. Musikkpresse og bloggere var overstrømmende i sin ros av bandet, som ved siden av å havne på en rekke “årets beste”-lister ble gjenganger på radio i USA, England, Argentina, Mexico, Nederland, Danmark og Belgia. Også fra scenekanten har Electric Eye gjort seg bemerket. Siden 2013 har de turnert i både Europa og USA, samt deltatt på bransjetreff som Eurosonic, SXSW, The Great Escape, Iceland Airwaves og Spot Festivalen i Danmark. Responsen har vært overveldne – aller størst i det internasjonale miljøet for psykedelisk musikk, som på alle måter har fått øyne og ører opp for bandet.

 

Det er fullt mulig å høre spor av 60-tallets gyldene, psykedeliske drømmerier og 70-tallets lyriske og naturskjønne progrock i Electric Eyes musikk. En dose motoriske, tyske lyder må vel også nevnes, samt indisk dronemusikk. Men først og fremst er Different Sun et bevis på at Electric Eye er et band som på alle måter er til stede i nuet, der de guider lytterene vei videre på en evigvarende musikalsk reise full av overraskelser. Spenn setebeltene og se etter en annerledes sol!

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer JANSEN063MC

Produktinformasjon

Format MC
Produsent Jansen Records
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Norsk
  • Psykedelia
Produkttype Kassett


Titler Med Samme Artist
Electric Eye Different Sun (LP)
Kjøp
199,-
Lagervare
Electric Eye Live at Blå (MC)
Kjøp
119,-
Bestillingsvare
Electric Eye Horizons (LP)
Kjøp
299,-
Bestillingsvare
Electric Eye Horizons - LTD DLX (LP)
Kjøp
349,-
Bestillingsvare
Vis flere...Vis færre
52445