Vinaccia/Hofseth/Young Rathkes gate 12:21:58 (CD)

Vinaccia/Hofseth/Young

Rathkes gate 12:21:58 (CD)

199,-
Lagervare
Beskrivelse

Sjelden har vi opplevd å få så panegyriske tilbakemeldinger fra vårt kresne publikum som da vi i sommer kunne presentere The Maze, første utgivelse på plateselskapet Oslo Session Recording. Plata, en audiofil jazz-drøm,  var et samarbeid mellom Jacob Young, Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia og Mats Eilertsen, flere av disse til daglig ECM-artister. Nå er oppfølgeren her og den er ikke det spor dårligere!

 

Dette sier guttene selv om bakgrunnen for utgivelsen:

 

"Ideen til albumet kom etter at vi hadde gjort en konsert lang ute på landet i Finnskogen på et lite galleri, vinteren for tre år siden. Konserten gikk sånn passe - med ideen ble født i bilen hjem etter konserten. Vi ble tent på å lage noe mer helhetlig i dette lydlandskapet med de mulighetene som åpner seg når man musiserer sammen - uten bass.

 

Fraværet av bass frigjør mer plass til de andre instrumentene og klangen av dette låter mer orginalt enn vi kunne ha forventet oss. Det er ikke veldig mange jazztrioer med denne besetningen, som spiller uten bass, men det finns noen og vi må nevne spesielt trommeslager Paul Motians trio og diverse album fra 1990 tallet med Bill Frisell (gitar) og Joe Lovano (saxofon) - som noe som brøyta vei - i alle fall med formatet.

 

Musikken er skrevet av Jacob og Bendik (tre låter hver) og en låt er improvisert frem av alle tre, (den med banjo på) albumet er produsert av Paolo.

 

Alle musikerne er gode venner og kollegaer fra flere år tilbake, og da vi bestemte oss for å lage denne plata allierte vi oss raskt med lydtekniker og produsent Giert Clausen i Fersk Lyd AS på Majorstua. Giert er en felles venn av bandet og har jobbet sammen med oss hver for seg eller sammen, på mange forskjellige prosjekter i en årrekke. Da han var med på laget begynte det å skje ting, vi gjorde noen flere konserter også gikk vi i studio."

 

 

 

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer OSRVOLUM2

Produktinformasjon

Format CD
Produsent Oslo Session Recordings
Hovedgenre Jazz
Genre
  • Jazz
  • Norsk
Produkttype CD


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
43650