Bigbang Le Californie (LP)

Bigbang

Le Californie (LP)

449,-
Lagervare

beskrivelse

Bigbangs hovedproblem, ifølge en anmelder av Electric Psalmbook, i 1999 er at de ikke klarer å bestemme seg for hva slags band de skal være. Har problemet bare blitt enda større på Le Californie som kommer ut denne våren 24 år senere?  

 

For knappe 100 år siden, med for mange tomter og for lite folk, leide jordeiere i Los Angeles inn låtskrivere til å skrive radioreklamelåter om hvor fint det var der for å lokke folk fra resten av USA til å flytte dit. Lite visste de at lyden av California fremdeles skulle fortsette å tiltrekke seg håpefulle drømmere fra alle kanter av kloden og blant annet treffe en ikke-fastspent, intenst lyttende guttunge i baksetet på lysebrun Saab på Bislet, ca. 1979.  «Nok Levi´s jeans, for mange vinylplater og litt lite pålegg» sier Øystein om barndommen. «Jeg ble hjernevasket av musikken, filmene og skateblader. Vinylplatene byttet fatter’n til seg mot 501».  

 

Da Bigbang hadde sitt første "residency" på Spaceland i Silverlake høsten 2005 var det akkurat som om en hel barndoms preppe-arbeid falt på plass i ett eneste Eureka-øyeblikk. «Det er jo her jeg vil bo, alle ideer virker så gode her» tenkte Greni. Fire år, litt Tono-inntekt og en håndfull festivalgigger senere kjøper han et falleferdig hus i det fortsatt beryktede Echo Park. Ikke lenge etterpå er et falleferdig skur i hagen i ferd med å gjenoppstå som Magic Gas Studio, oppkalt etter den lokale, familieeide bensinstasjonen nedi veien. Her har utallige artister spilt inn, skrevet, komponert og arrangert musikk med den rustikke nesten fjellhytte-aktige atmosfæren siden det sto "jamme-klart" i 2010.

 

Hva skjer med samspillet til musikere som har gjort flere tusen jobber og like mange lydprøver og øvelser sammen i mer enn 20 år? Hør på Olaf Moses Olsen og Nikolai Hængsles spill på låter som «Divin In» og «Tune for believers». Niko, Olaf og Øystein kan gjøre mye forskjellig musikalsk, men alltid med en overbevisning om at musikken heller skal være levende enn maskinell. Og er Bigbang egentlig et rockeband eller er det soul? Eller burde de vært iført Paisley-skjorter og meldt flytting til Moss? Med låter som «Dogtown Boys» - nok en Beatles-aktig 12 strengs «Rickenbacker Anthem» - like mye Motown som the Byrds. Skal vi bry oss om at de selv forteller at dette er den første platen vi har spilt inn med «god stemning» i studioet?  

 

Uvanlig for et hardtarbeidende rockeband, men kanskje fortjent etter 30 års famling. Hva slags band er egentlig dette? Når skal de bestemme seg?

Vis mer...Vis mindre
produktinfo
Varenummer 196587918019

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Petroleum
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Rock
  • Norsk
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre