34668 34668

Oriental Sunshine

Dedicated to the Bird we Love (LP)

299,-
Lagervare
Produktomtale

Round 2 er stolte av å presentere en av de mest kuriøse norske plateutgivelsene noensinne.

 

På det sene 60-tall var ikke det norske vestland noe ideelt sted å drømme om å lage psykedelisk folk, som hørt på plater fra det store utland, med Beatles, Joni Mitchell og Ravi Shankar. Men Nina Johansen og Rune Walle (senere Hole in the Wall og Flying Norwegians) trosset naturkreftene, eller spilte snarere på lag med dem og dannet Oriental Sunshine. Med seg fikk de inderen Satnam Singh som de møtte tilfeldig på gata i Bergen: Det var ikke mange fargede mennesker i Norge på den tiden, men Singh viste seg utrolig nok å være en habil fløyte og tabla-spiller!

 

Trioen, forsterket med jazz-fintfolk som Espen Rud, Sture Janson og Helge Grøslie, laget ett album utgitt på Philips i 1970. Det ble produsert av Mikkel Aas og lydtekniker var Jan Erik Kongshaug. Hele den utrolige historien om hvordan Oriental Sunshines Dedicated to the Bird We Love ble til leser du i våre fyldige linernotes skrevet av Richard Morton Jack, redaktør for det britiske 60's tidsskriftet Flashback Magazine.

 

Albumet er remastret at Christian Obermayer hos Strype Audio, trykket på 180 grams vinyl. Som en bonus har vi lagt ved en meget fin plakat i 50x70 med avisutklipp og foto fra bandets karriere.

 

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer R2LP006

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Round 2
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Folk
  • Psykedelia
  • Norsk
Info
  • Plakat
  • 180 gram
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
34668