The Dream Get Dreamy (LP)

The Dream

Get Dreamy (LP)

299,-
Lagervare

beskrivelse

Hvor mange plater med eventyrlysten og ambisiøs rock av høy kvalitet ble laget i skandinavia på 60-tallet? Ikke så mange. Men The Dream og deres Get Dreamy (1967) er så definitivt ett av dem.

 

The Dream ble den gang da betegnet som en supergruppe, med medlemmer fra The Vanguards, Sapphires og Public Enemies. Gruppas mest meritterte medlem i ettertid skulle bli Terje Rypdal og man kan si at Get Dreamy markerer starten på Rypdals reise fra rock og beatmusikk til nye musikalske territorier, en vilje til å pushe ting fremover som senere skulle gjøre han til en ledende skikkelse i den europeiske jazzverdenen.

 

The Dreams versjon av den frie rocken og psykedeliaen som rådet på det sene 60-tallet låter frisk og eksotisk med dagens ører og var noe helt unikt for platekjøperne på den tida. Så unikt at det ikke solgte all verden og Get Dreamy er i dag et samlerobjekt kun de færreste har i sitt eie. Slørete poplåter, ballader, jazzelementer og psykedelisk vims, det låter tidstypisk men allikevel svært egenartet. Vi tør påstå at det ikke finnes stort annet som likner på Get Dreamy i norsk rocks historie!

 

Round 2 er stolte av å presentere vår versjon av denne klassiker. Dungen-gitarist og Rypdal-superfan Reine Fiske har bidratt med fyldige og innsiktsfulle linernotes og albumet er remastret fra de originale båndene av Christian Obermayer.

Vis mer...Vis mindre
produktinfo
Varenummer R2LP007

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Round 2
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Beat
  • Norsk
  • Psykedelia
  • Rock
Info
  • 180 gram
  • Audiofil
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
36153