37998
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.
LE1078-LP Laser's Edge  White Willow Future Hopes (LP)
Kjøp
-+
299,-

White Willow

Future Hopes (LP)

Produktinfo

Prog is not a four letter word, var tittelen på en fabelaktig samleplate . Men om man ser på den norske musikkscenen i dag skulle man tro det motsatte var tilfellet. Prog er musikksjangeren du ikke finner i noen særlig grad på øyafestivalen, bylarm eller i eksportprogrammet til Music Norway. Til tross for dette har norsk progrock spredt seg over hele verden. Det lille bergensselskapet Karisma som utgir artister som Airbag, Seven Impale, rapporterer om fysisk platesalg på over 10.000 cder og vinyl pr utgivelse.

 

I fremste rekke av de norske Prog-bandene står White Willow, bandet har utgitt en strøm av kvalitetsutgivelser helt siden 1993. Bandets konstante kjerne og primus motor er låtskriver, eller det er kanskje mer riktig å kalle han komponist, Jacob Holm-Lupo. De har touchet innom et bredt utvalg sjangere på sin vei mot Future Hopes som vi ikke er redde for å kalle deres mest fullendte til dags dato!

 

Coveromslaget er tegnet av legenden Roger Dean som også står bak de klassiske Yes-coverne, Uriah Heep’s the Magician's Birthday og skiver med Focus, Osibisa, Gentle Giant, Budgie og mye annet snask du har i samlingen. Det drømmeaktige landskapsbildet Dean har levert her bærer bud om noe stort også på Future Hopes.

 

Besetningen i White Willow er evig omskiftende, men denne gangen merker vi oss bassist Ellen Andrea Wang (Pixel), Hedvig Mollestad på sologitar, Ole Øvstedal (Spirits of the dead / Euroboys), Kjetil Westrum Einarsen (ex. Jaga Jazzist) gitar og ikke minst den smågeniale keyboard-maestroen Lars Fredrik Frøislie (Wobbler / Tusmørke). Det mest spesielle her er likevel valget av vokalist. Venke Knutson (ja, hun) er kjent som veldig mye annet enn sanger i et progressivt rockeband, men ikler denne rollen med største selvfølgelighet. Der andre band i «sjangeren» går for grandiositet og patos har Knutson en nærmest tilbakelent sangstil, kjølig og blendende vakker. Holm-Lupo og Knutson har samarbeidet tidligere på sideprosjektet Opium Cartel (sjekk ut deres nydelige plate Ardor).

 

Future Hopes har blitt et helt fabelaktig stykke musikk som du MÅ sjekke ut om du har den minste sans for eventyrlysten rock med progressivt fortegn. Denne skiva er på ingen måte noen retroøvelse, den er spilt inn med nåtidige produksjonsverdier, men innehar likevel mye av stemningene man finner på de beste skivene med klassiske band som Tangerine Dream, Soft Machine, Pink Floyd og King Crimson. Varmt anbefalt!