79442

Minor Majority

The Universe Would Have To Adjust (LP)

329,-
Lagervare
Produktomtale

Enten det er låtskrivingen, vellyden, tekstene eller rett og slett den store stemmen som gjør det, dette er en av Minor Majority's aller sterkeste plater. 

Håndverk og fingerspissfølelse gjennom 9 låter, ingen radiohits, men like tiltrekkende som en godt planlagt toukers ferie. Vi skal mange steder, vi har ikke vært der før.

 

Vi spiller selvsagt denne i sjappa hver dag, så du har kanskje allerede hørt litt. Her kan du lese mer:

 Minor Majority sin åttende plate preges av to store endringer; koronapandemien og en utskiftning i bandet. I kjølvannet av en norgesturné i 2019 valgte gitarist Jon Arild Nupen-Stieng å gi seg. Jon Arild har vært med siden begynnelsen i 2001 og gjort syv plater og hundrevis av konserter med bandet.

Låtskriver Pål Angelskår sier:

«Da Jon ga seg måtte jeg spørre meg selv om jeg ønsket å fortsette med bandet i det hele tatt. Det tok lang tid å akseptere at han slutta og enda lenger tid å innse at det tross alt kan ligge noen nye muligheter i en slik endring. Med aksepten kom også ønsket om å skrive låter igjen».

Pandemien tillot imidlertid ikke at disse låtene ble til i øvingslokalet sammen med resten av bandet. Dermed ble de fleste låtene laget og arrangert i tospann med produsent Roar Nilsen som etter hvert også tok over Jon Arilds rolle som gitarist. Nilsen hadde på dette tidspunktet akkurat slutta som bassist i The Dogs og gledet seg over å spille gitar igjen. Han forteller:

«Det har ligget et savn hos meg etter å spille mer gitar. Som produsent bidrar jeg ofte på innspillinger, men jeg har spilt i band fra jeg var ungdom og det er en viktig identitetsmarkør for min del. The Dogs eskalerte fra et skarve bi-instrument-band til en mer oppslukende greie tidsmessig, men da pandemien stoppet fremdriften så var det også sammenfallende med mitt ønske om å forfølge andre musikalske retninger og prosjekter, og å satse på interesser i annen musikk og på mitt egentlige instrument som jo er gitar. Pål og jeg har jobbet sammen lenge, både på hans soloplater og med Minor, og vi har en felles forankring i kjærligheten til en god sang. Det var derfor et svært enkelt valg for min del da muligheten bød seg om å jobbe tettere om musikken og med bandet, ikke bare som produsent og arrangør men også som et fast medlem, gitarist og bidragsyter.»  

Resten av bandet ble tilsendt låter før innspilling i studio. Musikalske forslag ble delt digitalt uten det vi normalt ville gjort med felles øvinger i forkant av en innspilling. Slik sett har det blitt en annerledes prosess hvor platen har blitt til i et digitalt og usynkront samspill som har løst en vanskelig utfordring i et usedvanlig år.

«The Universe Would Have to Adjust» består av ni, nye låter. Foruten de faste bandmedlemmene bidrar også Kristine Marie Asvang (The Secret Sound of Dreamwalkers) og mangeårig samarbeidspartner Karen Jo Fields med vokal på flere av låtene. Kvartetten Oslo Session Strings bidrar med stryk, Geir Sundstøl med Pedal Steel.

 

Minor Majority debuterte i 2001 med albumet Walking Home from Nicole’s og har gitt ut sju kritikerroste album. I 2006 vant de spellemannprisen i klassen «beste popgruppe» for plata Reasons to Hang Around. Bandet har spilt over 700 konserter og turnert over hele Europa. De har et stort publikum i Frankrike og Tyskland.

 

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer VOW271LP

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Voices of Wonder
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Rock
  • Norsk
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
79442