Fay Wildhagen Let's Keep It In The Family (LP)

Fay Wildhagen

Let's Keep It In The Family (LP)

449,-
Lagervare

beskrivelse

Let's Keep It In The Family (LP)

 

Fay Wildhagen måtte grave dypt for å lage sitt tredje album. Resultatet viser en lekenhet, musikalsk selvtillit og ikke minst historiefortelling som gjør dette verket til en helt unik opplevelse.

 

Arbeidet med Let’s Keep It In The Family har vært en omfattende og lang prosess, men Fay Wildhagen forteller at det var nødvendig, men at hun heller aldri har vært stoltere av noe hun har laget. Musikeren, som ble kjent med albumene Snow (2015) og Borders (2018) mener albumet ikke kunne blitt til, med mindre hun turte å komme i nærkontakt med seg selv.

 

– Min historie har nok formet mine valg og mine følelser i større grad enn jeg har vært villig til å akseptere. Jeg levde et liv langt fra meg selv, forteller Fay, og legger til at hun måtte bli venn med sin egen historie for å kunne fortelle om den.

 

For å ta livet og historien på alvor, har hun vært mye alene. I studio, på fjellet og på et småbruk i Valdres, og for første gang i livet tok hun seg tid til å kjenne etter - og tid til å stole på at prosessen ikke bare handlet om skriving og innspilling, men like mye om hva som skjedde inni henne.

 

– Alt henger sammen. Dette er summen av en granskning, og for meg føles dette albumet som min oppvekstroman, sier Fay.

 

Foruten på singelen "Reason", har Wildhagen skrevet alt av tekst, musikk og arrangementer på plata. Hun tenkte mye på hvorfor hun begynte med musikk i utgangspunktet, og ønsket å finne tilbake til gleden av å spille sammen med andre musikere.  

 

– Tilnærmingen til produksjonen henger sammen med prosjektet, og Fay sier at hun ønsket å fange det menneskelige og det uperfekte, og det var noe hun var bevisst på under innspillingen, som var preget av lek, improvisasjon, one-takes og vennskap.

 

Fay arrangerte alt i forkant, inviterte vennene sine i studio, fortalte om låtene og åpnet for improvisasjon og samspill. Blant musikerne som har bidratt finner vi Kristoffer LoOla KvernbergAne BrunSondre Justad og Markus Jägerstedt (Robyn). Fay beskriver prosessen som en etterlengtet drøm hvor hun har fått produsere og musisere som hun ville, og fått leke med vennene sine i studioer, hytter og hjem over det ganske land gjennom flere år. Slik ligger det også en dobbeltbetydning i albumtittelen.

 

– Det handler om oppvekst og familie, men også om den vakre siden av å kunne skape sin egen familie gjennom musikk. Nå spiller hele familien på plata, smiler hun.

 

Resultatet er et album preget av ærlige tekster og mektige lydbilder som er bundet sammen av lydklipp fra barndommen.

 

–  Det kan være mye å ta inn. Det er mye sårbarhet og tristesse, men det er også overlevelse, styrke og glede. Det handler i bunn og grunn om sannhet, sier Fay. Det står noe på spill, og det er en bra ting.

 

– Det skal koste noe. Jeg har aldri vært så nær og så personlig noen gang, som på Let’s Keep It In The Family. Albumet er et sjumilssteg fra tidligere plater og det er fordi jeg har turt. Ikke bare som tekstforfatter og produsent, men også som menneske.

 

Vis mer...Vis mindre
produktinfo
Varenummer 5054197902048

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Warner Music Norway
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Pop
  • Norsk
  • Rock
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
173219