Needlepoint Walking Up That Valley (LP)

Needlepoint

Walking Up That Valley (LP)

299,-
Lagervare

beskrivelse

Hva er formelen for Needlepoint? En gitaristenes gitarist fra jazzmiljøet som elsket ELP som ung, ble tatt av jazzen da han var 17, gjorde retrett ut jazzbakdøra da han var 55 og begynte å synge. En keyboardist som har så mange fine, gamle keyboard at alle må nevnes og somspiller så uttrykksfullt at han gjør stas på dem alle. En bassist med fingre som danser forrykende opp midtgangen i ei kjerke i Harlem og som ikke slutter å snurre før det stenger. Og, en trommeslager med vinger og propeller som svever over alle grenser i det musikalske landskapet. Tja, kanskje ikke helt, men ikke helt ikke helt heller! Iallefall har formelen skapt et band som pendler mellom det vokale og det instrumentelle på en måte som har fått lyttere og anmeldere til å sjonglere med gammal vinyl fra Canterbury-sjangeren og med mye annet fra den tida.

 

Bjørn Klakegg står for all tekst og melodi, nok en gang med produsent og medarrangør Nikolai Hængsle som sparringspartner i hele den 1,5 årige skriveprosessen før innspillingen i Bjørns låve (i «Landet mitt emellan», som grenseområdet mellom Vestmarka og Skillingmark kalles) våren 2020. De som kjenner Needlepoint fra før vil kjenne seg igjen. Men dette albumet har fått et endamer vokalfokusert uttrykk enn tidligere, og da Nikolai øynet muligheten for å blåse støvet av Bjørns gamle skills som fløytist og felespiller, utvidet orkestrerings-paletten seg ytterligere. I tillegg spiller den anerkjente slagverkeren Erik Nylander perkusjon på samtlige spor. Plata ble mikset av Nikolai og analog-kungen Mattias Glavå i Kungsten Studios/Göteborg sommeren 2020. Legenden Greg Calbi har mastret og jazzpianist/storebror Rune Klakeggs særegne strek og skrift preger coveret.


Needlepoint er: Bjørn Klakegg (Vokal/Gitar), Olaf Olsen (Trommer), David Wallumrød (Keyboards) og Nikolai Hængsle (Bass)

Vis mer...Vis mindre
produktinfo
Varenummer BJKLP108

Produktinformasjon

Format LP
Anbefalt av Sebastian
Produsent BJK Music
Hovedgenre Pop / Rock
Genre
  • Psykedelia
  • Norsk
  • Progrock
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Needlepoint Outside The Screen (CD)
Kjøp
149,-
Lagervare
Needlepoint Aimless Mary (CD)
Kjøp
149,-
Lagervare
Local Store Pink Paper Hearts (CD)
Kjøp
149,-
Lagervare
Local Store Pink Paper Hearts (LP)
Kjøp
299,-
Lagervare
Bjørn Klakegg Sidewalk View (CD)
Kjøp
169,-
Lagervare
Needlepoint Aimless Mary (LP)
Kjøp
249,-
Lagervare
Bjørn Klakegg Gloria (CD)
Kjøp
169,-
Lagervare
Needlepoint In Concert (CD)
Kjøp
199,-
Lagervare
Vis flere...Vis færre
75816