77896 77896 77896

Ola Kvernberg

Steamdome II: The Hypogean (2LP)

379,-
Bestillingsvare
✉ Send meg mail når varen er på lager
Beskrivelse

I sykkelrittet Tour de France brukes ordet hors for å beskrive klatrefjell som er «utenfor kategori». Altså, det lar seg ikke beskrive hvor utfordrende de er, men ei heller hvor utrolig, utrolig givende de kan være når man er så dyktig at man mestrer dem. Og Ola Kvernberg og hans praktfulle septett, Steamdome, har laget et album, et mesterstykke av et album, utenfor kategori. Langt bortenfor katergori. Hors.

 

Til forskjell fra det første Steamdome-albumet, som bestod av rendyrket, organisk, perkussiv musikk, er Steamdome II: The Hypogean proppet fullt av synther, trommemaskiner, arper, vokal, pumpeorgel og, yessir, hjemmelagde støymaskiner. Musikerne går heller ikke av veien for å spille på mer eller mindre, for dem, uvante instrumenter. Kvernberg bytter feks bort fela med både synthbass og trommemaskin, mens überbassmeister Nikolai Hængsle brått spiller gitar. Bandet, septetten, består foruten Kvernberg og Hænglse, av tromme- og perkusjonstrekløveret Olaf Olsen, Erik Nylander og Martin Windstad, Daniel Buner Formo på tangenter og mer til, og virtuos Øyvind Blomstrøm på gitarer.

 

Hva ligner dette på da, spør dere? Både Kraftwerk, Billie Eilish, Gustav Mahler, Fela Kuti, Squarepusher og Caetano Veloso, svarer vi mens vi setter på side A nok en gang.

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer GRLP4665

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Grappa
Hovedgenre Jazz
Genre
  • Jazz
  • Norsk
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Ola Kvernberg Trio Northern Tapes (LP)
Kjøp
199,-
Bestillingsvare
Ola Kvernberg Steamdome  (2LP)
Kjøp
399,-
Bestillingsvare
Ola Kvernberg Steamdome II: The Hypogean (CD)
Kjøp
199,-
Bestillingsvare
Vis flere...Vis færre
77896