34238

Ola Kvernberg & The Trondheim Soloists

Mechanical Fair (2LP)

349,-
Bestillingsvare
Produktomtale

Ola Kvernbergs Mechanical Fair kom opprinnelig ut på plateselskapet Jazzland i 2014, men nå presenteres den for første gang i sitt fortjente format. Dette er plata som fikk discogründeren Todd Terje til å ville utgi egen musikk enn sin egen på plateselskapet Olsen Records, så han kontaktet Kvernberg og resultatet foreligger nå i en audiofil dobbel 180-grams utgave. Og vi ikke vil nøle med å kalle den et aldri så lite mesterverk!

 

Fiolinisten Ola Kvernberg vil være kjent for våre kunder fra mange ulike sammenhenger. Han har spilt med storheter som Pat Metheny og Joshua Redman, på Motorpsychos Death Defying Unicorn, i prosjektet Grand General med Kenneth Kapstad, Trond Frønes, Even Helte Hermansen og Erlend Slettevoll. I et svært bredt sjangerlandskap finner vi han med sitt svært karakteristiske fiolinspill og han når et stadig større publikum verden over.

 

Mechanical Fair er et bestillingsverk fremført på Kongsberg Jazzfestival i 2013, da i kvintettform, men ble under Trondheim Kammermusikkfestival året etter utvidet med ytterligere musikere og Trondheimssolistene hang seg kledelig på og ble en viktig del av verket. Resultatet ble et album som er et eventyr av en lytteopplevelse, med en bro bygget mellom jazz og kammermusikk og ender opp med å ikke låte som noen av delene. 'the best movie you'll never see' har kritikere kalt den og sammenliknet den med Igor Stravinskys Rites of Spring. Låter vanskelig? Men beklager da misforstår du, dette er bare latterlig fett og kommer til å gi deg fullstendig bakoversveis i en konsentrert lyttesituasjon. Dette er en plate du bare MÅ høre, en fremtidig norsk klassiker.


Denne utgivelsen inneholder også en 10 minutter lang remix av Todd Terje som på mesterlig vis fanger essensen i det hele.

 

 

 

 

 

Vis mer...Vis mindre
Produktinfo
Varenummer OLS016

Produktinformasjon

Format LP
Produsent Olsen
Hovedgenre Jazz
Genre
  • Eksperimentell
  • Jazz
  • Klassisk
  • Norsk
Info
  • Limited Edition
  • Remaster
Produkttype Vinyl


Titler Med Samme Artist
Vis flere...Vis færre
34238